Khamis, 7 April 2011

eBay: Buku Chasing Lance - Lance Armstrong Bio 2005 Tour de France Ullrich


Semalam aku mengambil sedikit masa melayari internet untuk mencari maklumat mengenai seorang lagenda basikal iaitu Lance Armstrong. Segalanya bermula selepas aku menonton satu klip video yang rakan aku pos di Facebook iaitu "Lance Armstrong vs Marco Pantani Tour de France 2000".


Selepas itu, aku masuk laman web Wikipedia untuk membaca biografi beliau. Anda juga boleh ke sini untuk membacanya: http://en.wikipedia.org/wiki/Lance_Armstrong.

Pada tahun 2002, tak pakai helmet masa perlumbaan pun takpe.
Takde sapa pun nak marah.

Kemudian, aku masuk eBay dan cuba mencari buku-buku Lance Armstrong. Nah, melambak-lambak buku, poster dan macam-macam material ada tersenarai!

Aku terjumpa satu buku yang bertajuk "Chasing Lance - Lance Armstrong Bio 2005 Tour de France Ullrich" yang harganya USD12.99. Di situ ada butang Make Offer dan laju je aku klik butang tersebut dan membuat tawaran USD10 untuk harga buku tu.

Dengan harapan, penjual buku tersebut setuju dengan tawaran USD10 yang aku minta.

Chasing Lance - Lance Armstrong Bio 2005 Tour de France
Ullrich. Harga: USD10

Dan, pagi tadi aku menerima emel mengatakan penjual buku tersebut bersetuju untuk menerima tawaran aku. Hah, ini berita sangat bagus untuk memulakan kehidupan pada pagi ini! Aku terus klik butang Buy Now dan membuat bayaran USD10 untuk harga buku dan USD13.95 untuk kos penghantaran.

Jadi, jumlah keseluruhannya adalah USD23.95 iaitu bersamaan RM72.44. Boleh tahan juga murahnya berbanding harga asal yang boleh mencecah ratusan ringgit Malaysia.

Tambahan pula, kulit bukunya jenis tebal (hard cover) dan mempunyai 240 muka surat. Ini bermaksud, satu helai muka surat berharga 30 sen. Murah lah tu! Zaman sekarang ni dengan 30 sen, apa sangat lah yang kita boleh dapat. Masuk tandas kat Bagan Lalang pun 60 sen tau!

Oh ye, kemungkinan selepas ini aku akan membeli buku tentang seorang lagi lagenda iaitu Marco Pantani pulak.

PS: Aku ada bercadang untuk membeli spek mata Oakley Livestrong Jawbone. Tapi, mahal lah pulak! Tengoklah macam mana nanti...

2 ulasan:

  1. Ko try tgk sunglass kat shades4u.blogspot.com

    Tak pun p kedai die tgk.. Kwn aku nieh.. Amik barang dari US..

    BalasPadam
  2. Mendapat buku pada harga berpatutan!! Itulah matlamat eBay,... hahahaah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...