Ahad, 17 Mac 2013

Set Jersi NOGLB @ Pahlawan Basikal


Semalam hari Sabtu, kami berempat ke Ciclista Sdn Bhd yang terletak di TTDI Shah Alam — Hanya satu tujuan iaitu ingin merialisasikan jersi rasmi kami "Putrajaya Night Ride" edisi khas Pahlawan Basikal.

Jersi Putrajaya Night Ride (NOGLB) edisi Pahlawan Basikal

Kalau ada bajet lebih boleh beli bib sekali.

Pada awal perancangan, hanya jersi sahaja. Tetapi, ada juga di antara kami semua mahukan bib sekali — Erti kata lain, mahu nampak Pro bila depan awek-awek sekitar Putrajaya.

Jadi, kami berempat yang tercangak kat dalam kedai Ciclista pun mengambil keputusan alang-alang buat, biar buat sekali bib.

Oh ye, konsep, warna dan idea hasil daripada perbincangan ramai melalui What's App Group. Dalam What's App Group ada 30 orang. Aku pulak ditugaskan mengolah ke dalam komputer idea-idea tersebut.

Ini bos besar. Kalau dalam filem, hisap cerut. Kalau realiti sebenar,
makan ais krim je.

Sedang menjalankan tanggungjawab besar — Pilih kain.

Isu pemilihan kain dalam perbincangan.
*Hak milik Jaja

Setakat ini sudah 35 orang menempah jersi Putrajaya Night Ride edisi Pahlawan Basikal. Hujung bulan ni pembayaran penuh harus diselesaikan dan bulan depan bolehlah bergaya dengan penuh kehenseman.

Arif, pereka grafik Ciclista sedang menyumbangkan khidmat terbaik beliau.

Proses melihat contoh-contoh jersi yang sudah siap.

M Kumaresan dan Shahirudeen pemilik Ciclista sedang berdialog
samada jersi kaler pink sesuai atau tidak dipakai oleh lelaki tulen.

Oh ye, harga sehelai jersi adalah RM160. Kalau set jersi dan bib pula RM300. Jangka siap selewat-lewatnya pertengahan bulan 5 iaitu sebelum Kuantan Century Ride 160 km.

Apa yang aku boleh simpulkan di sini, perkhidmatan Ciclista memang terbaik. Layanan diorang sangat bagus dan khidmat rundingannya pulak sangat membantu.


PS: Aku baru lepas kayuh basikal sorang-sorang dalam Putrajaya hinggalah ke Cyberjaya. Letih tak hilang lagi ni...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...