Mukasurat

Memaparkan catatan dengan label ebay. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ebay. Papar semua catatan

Jumaat, 5 Ogos 2011

Sepanjang 5 Hari di Awal Bulan Puasa


Hari ini hari ke 5 kita berpuasa - Ini bermakna selama 5 hari aku tak ada langsung aktiviti sukan, baik basikal atau pun berlari. Sekiranya aku ni sebahagian rakyat di Cachimbo, Brazil kemungkinan besar aku akan dihadapkan ke mahkamah Juvana dibawah Akta Pembangunan Sukan 1997.

Walaupun di awal minggu Ramadan ni tanpa aktiviti sukan, aku masih penuhkan masa aku dengan aktiviti yang boleh menyeronokkan hati aku sendiri - Menunggu barang-barang ebay yang aku beli. Setakat ni, baru satu barang je sampai iaitu jersey Kelly Benefit Strategies - OptumHealth Pro Cycling:

eBay - Pakej yang aku beli 2 minggu lepas di eBay.

eBay - Jersey Kelly Benefit Strategies

eBay - Buatan U.S.A

Jersey ini aku beli dengan harga USD34.84 dan penghantarannya mengambil masa selama 12 hari. Kualiti kainnya juga berbeza dengan jersey buatan China yang pernah aku pakai.

Satu barang dah sampai dan lagi 3 barang masih dalam perjalanan.

Beberapa Jersey, Seluar dan Kasut untuk Dijual
Oh ye, aku ada beberapa barang yang nak dijual. Aku nak jual pasal aku beli barang-barang tersebut masa aku sedang tercari-cari apa yang sesuai dengan aku. Contohnya, aku beli jersey dan seluar yang saiznya L, serupa nak pakai masa Hari Raya Puasa pulak. Sedangkan, saiz yang aku selesa ketika kayuh basikal adalah saiz XS atau S.

Begitu juga dengan kasut lari Mizuno. Aku beli masa aku tak berapa arif tentang pemilihan kasut yang sesuai dengan kaki aku. Kasut yang aku beli cukup-cukup dengan saiz kaki aku; Sedangkan kasut lari kena ada sedikit ruang di bahagian hadapan iaitu antara jari kaki dan penghujung kasut.

Ok, barang-barang yang aku nak jual tu adalah:

  • Jersey Polygon (saiz L)
  • Seluar Shimano (saiz L)
  • Jersey BMC (saiz M)
  • Kasut lari Mizuno (saiz 8)

Daripada aku simpan dalam almari sampai rosak, baik aku jual harga murah-murah. Harga setiap barang-barang tersebut tak akan cecah RM100 - Harga mampu milik di bulan Ramadan. Ehem!

Nanti aku ambik gambar dan aku akan pos dalam blog aku ini berserta harganya sekali.

PS: Malam ini lepas Tarawih, ingat nak kayuh basikal dengan geng-geng basikal yang lain macam biasa. Mula agak lewat jugak le sebab lepas Tarawih baru berkumpul kat tempat biasa. Masa kayuh nanti, sure makanan berbuka boleh terkeluar balik!

Isnin, 14 Mac 2011

eBay: Sidi Cycling Socks & Jakroo Cycling Knee Warmer


Hari ini ada dua pakej barang daripada Ebay sampai. Penghantaran tidak ambil masa lama mana pun; hanya 11 hari sahaja.

Pakej barangan daripada Turkey dan China.

Dua barang yang aku maksudkan adalah:

Sidi Cycling Socks Coolmax Iride Saiz:40-43: Harga: USD16.90.

Jakroo Cycling Knee Warmer. Harga: USD17.99.

Dalam masa 30 hari ini, barangan yang aku telah beli di eBay adalah sebanyak:

Jumlah dalam Ringgit Malaysia: RM797.48

PS: Ada lagi dua jersey yang aku beli di eBay minggu lepas masih belum sampai. Insyaallah, minggu depan sampai lah tu :D

Jumaat, 25 Februari 2011

eBay: Deda Zero 100 Servizio Corse Bike Stem 120 mm Black


Sebentar tadi, pakej barang yang aku order melalui eBay minggu lepas sudah selamat sampai. Deda Zero 100 Servizio Corse Bike Stem 120 mm Black dari Taiwan berharga USD69.99. Stem ini bukan aku punya; Aku cuma tolong belikan untuk brader Norman (salah sorang geng pengayuh tegar setiap Rabu dan Jumaat sekitar Putrajaya).

Deda Zero 100 Servizio Corse Bike Stem 120 mm Black - USD69.99.

Ada satu lagi barang belum sampai iaitu Deda Zero 100 Seatpost seat post Black. Mungkin minggu depan sampai kot. Ini pun brader Norman punya...

PS: Tapikan, penjual barang ebay kali ni agak pantas - 7 hari dah sampai kat aku. Memang pantas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...