Mukasurat

Memaparkan catatan dengan label rodalink alamanda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label rodalink alamanda. Papar semua catatan

Selasa, 5 April 2011

Kayuhan TRI PAKU: Tempat Berkumpul Setiap Rabu & Jumaat di Putrajaya


Kepada mereka yang teringin sangat nak turut serta kumpulan pengayuh tegar sekitar Putrajaya setiap Rabu dan Jumaat, pukul 9.00 malam, sila berkumpul di Information Centre, Putrajaya.

Sila lihat peta di bawah untuk lokasi perhimpunan ritual sebelum kayuhan bermula:


View Information Centre in a larger map

Kalau masih lagi tak faham di mana kedudukan Information Centre, anda juga boleh ke Masjid Putra; Betul-betul mengadap pintu masjid. Kemungkinan di situ ada ramai kumpulan basikal. Tetapi, cuba bertanya adakah mereka pengikut kumpulan TRI PAKU. Jika jawapannya "YA" - Tahniah, anda sedang menuju kepantasan maksima pada malam itu!

Sekali lagi untuk keterangan lebih lanjut:

Lokasi berkumpul: Information Centre, Putrajaya (Kawasan Pakir Kereta)
Waktu berkumpul: 9.00 malam
Waktu mula kayuhan: 9.25 malam tepat.
Laluan: Masjid Putra - PICC - Bukit Alamanda - Cyberjaya - PICC - Masjid Putra
Jarak perjalanan: 42 kilometer
Jenis Basikal: Road Bike atau Mountain Bike
Keselamatan: Helmet, lampu dan keadaan basikal yang baik

Itu sahaja. Mudah kan? Selebihnya, serahkan pada kaki anda untuk jalankan tanggungjawab pada malam itu. Jumpa di sana!

PS: Bawak air secukupnya. Kalau tak, terbayang-bayang limau ais ketika sedang berkayuh.

Sabtu, 5 Mac 2011

Membeli Belah di Rodalink Putrajaya dan Kedai Basikal Jami Kajang


Hari ini hari untuk membeli belah barang-barang berkaitan basikal yang dirasakan perlu. Tengahari aku singgah sekejap di Rodalink Putrajaya sebelum ke Alamanda. Di Rodalink, aku sempat membeli Nuun Active Hydration Tablet dengan Podium Chill.

Nuun Active Hydration Tablet tu adalah sejenis tablet untuk dicampurkan ke dalam air dan diminum ketika kayuh. Podium Chill tu pulak adalah botol air berteknologi tinggi sama taraf roket NASA. Ehem! Ehem!

Nuun Active Hydration Tablet. Harga: RM32

Podium Chill. Harga: RM45

Sebelah petangnya, aku pergi ke kedai basikal Jami di Kajang untuk pulangkan paddle basikal yang aku pinjam 3 minggu lepas. Di kedai Jami pulak, aku beli paddle Shimano 105, tiga keping Power Bar, dua tiub dan nyaris-nyaris terbeli rangka basikal Fondriest R10. Huh!

Total harga kesemuanya adalah RM177.

Memang nyaris-nyaris terbeli. Tapi, terpaksa bersabar selama 3 bulan dulu.

Okey, malam ini perlu rehat yang cukup. Esok pagi pukul 7 sudah kena ada kat tempat berkumpul seperti biasa di Putrajaya. Aktiviti esok berkayuh daripada Putrajaya - Bagan Lalang - Putrajaya sejauh 120 km.

PS: Sebelum merehatkan diri secukupnya, aku perlu layan movie seram tempatan sebagai penutup aktiviti malam ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...